Marmarisliyiz.com

Marmaris'i Sevenlerin Bulusma Sitesi - Physkos.com
Marmarisliyiz.com - Marmaris Turkey’a hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol | Yardım
in ARA

Marmaris-Muğla Şivesi

Son Mesajınız 08-02-2008, 12:02 Ceyhun İşler tarafından gönderildi. 30 yanıt.
( Toplam 31 Mesaj ) 2 Sayfadan 2 -   < Onceki 1 2
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki
  •  12-27-2006, 19:28 1042 Cevap 1038

Re: Cevap : Re: Marmaris-Muğla Şivesi

:D hhhııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı attırıveren bı delı marmarıs cıglıııgııı wallah gurur duydum sensın harıka ask böceım benım napım Isveclı olsakta akan kanımız Turk galbımız Turk kafamız Turk fılan felan  :D ısveclı ancak bır burun yapım var baska bıseyım yok ssen bılıpdurun benı buarada Ulalılar ıydır be annemın gumascısı amcanın elınde buyduk be adam hala ne konustugunu anlamıoM :D camının karsısındakı ufak dukkan... ''TINAA ENDEKII PAZELDEN YAPIYAPIVIII COCUHKLARA LASTIKLI DON'' :D
    Daughter_of_a_guN
  •  12-29-2006, 18:09 1348 Cevap 1042

Cevap : Re: Cevap : Re: Marmaris-Muğla Şivesi

sıkmaasaaa bakaan sen goca marmaaslıyı 
  •  12-29-2006, 20:46 1388 Cevap 30

Cevap : Marmaris-Muğla Şivesi

vallaha burada konusmalar cok degisik ve farkli ama cok guzel....

biraz mizaha dokersek daha guzel oluo eminim begenirsiniz...

arap durdunuz kisiyi hindi ulasilamiyor ltfen sora tetrar arayin..:))) 

aciklama:(aradiniz kisiye suan ulasilamio lutfen sora tetrar deneyiniz) 

•  01-03-2007, 12:37 1689 Cevap 1348

Re: Cevap : Re: Cevap : Re: Marmaris-Muğla Şivesi

sıkmasaa bakan mı ? kım zorlayıpduru senı oku dıe endekı yazıyı_? cıngenlenme baana ummugnu sıkan  ha!
    Daughter_of_a_guN
  •  03-01-2007, 18:59 3682 Cevap 30

Cevap : Marmaris-Muğla Şivesi

gamarın - ...

türterin -  dürtmek

somak - boğaz

sakradırım - titretirim

olamşin oluyumu - olmadan olurmu

yardır aslanıma ! -  haydi bastır tadında

aykırıla - paralel git

keydirme - giydirme  (laf keydirdim- laf soktum)

saplaavır gaari - Dalan bilir

dirgen ilen mafettim - deil türkçe maya dilinde  bile garşılıı yok

tüfenk -tüfek

avazımı yırtarım

gırdırır 

ters getirin - alt ederim

aldı vedi

•  04-20-2007, 14:12 4286 Cevap 1022

Cevap : Re: Marmaris-Muğla Şivesi

teneşirlere gelesice bidee  yazı yazman yüzün kapaasın,, tabi bu içki içmen yüzün kapaansın diede değişebilir ama .... yüzün kapaansın sabittir hep..
    séLiN ŞénéR
  •  04-22-2007, 8:05 4294 Cevap 4286

bittersweet:
    teneşirlere gelesice bidee  yazı yazman yüzün kapaasın,, tabi bu içki içmen yüzün kapaansın diede değişebilir ama .... yüzün kapaansın sabittir hep..
    Big Smile Marmaris şivesinde beddua başlığı daha uygun olurdu Stick out tongue

.: Erdem Gürcan :.
  •  04-22-2007, 17:14 4295 Cevap 4294

ehehe hepsi birbirinden güzel yaa. bendende bikaçtane.

zabalan galyoncuun köpene iki dene dobiliman ile bidene bulidog zaldırmış. dobilimanlar hölee.

birde sitede üye wolfprince kardeşmin lisede sölediği bi olay.

geçen yolda gidipdurum baktım araba üzerime üzerime gelipduru, ben dururmun bende yürüyüvedim arabanın üstüne. böle bişidi yanlış hatırlamıyosam.

aslında daha birçok var

gara gılıkların çıkmasın

e gidi canavar yiyesice de

belanımı demeye.. :)

abu delilige.  abuu da genelde sabittir. herşeyle kullanılabilir.  abu aşkıma benim. abu güzellige abu çikinlige v.s

•  11-05-2007, 14:28 4402 Cevap 4295

gıran girsin hadaaa

ni le hooo

yiuwwww

nolupduru endeene

•  08-02-2008, 11:56 4468 Cevap 1024

Cevap : Re: Aklima Gelen Marmarisce bir kac tane kelime

Gavurun Gizi:

EVETTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!! aklıma muhtesem bır marmarısce kelımesı geldi... bızım komsunun ıneklerını severdık hep ufaklıktan berı Raz teyze HANI bızım köpege REIS dıyeN teyzem hep derdıkı '' Aylıııınnn Sarı gızııım cekıl endekıı ıneeeeen arkasından DEPCIK atar gaarı'' :D

DEPCIK : uzzattırarak söylenır vede TEPMEK anlamındadır :D 

ben 19 yaşındayım 19 sendir marmariste yaşıyorum, annem babam ve onların anne ve babaları marmarisin has yerlilerinden. Gördüğüm kadarıyla marmaris şivvesini fazla abartmışsınız ve tamamen muğla şivvesine çekmişsiniz. Oysaki marmaris şivvesinin muğla ile alakası yok. gekgeliri gibi, depcik gibi şivveler marmariste kullanılmaz. Anneme bu yazıyı okuttum ve abartmışlar alaksı yok bizim şivvemizin muğla ile dedi. Marmarisin kendine has şivvesi var evet ama muğla ile benzeşmiyorki. Sizin yazdığınız o şivveler muğla,ula,gökova yörlerinde kullanılıyor. Marmarisin kendine has şivvesi daha farklı kendi içinde de değişiklik gösteriyor örneğin hisarönü veya bozburun şivvesi gibi yapıyorusun ne ediyorusun vs vs. gibi.

ARKADAŞLAR HAS MARMARİSLİLER KENDİLERİNİ MUĞLALI OLARAK GÖRMEZLER. BUNU BENİM NİNEM VE DEDEM DE SÖYLÜYOR VE MUĞLALI OLDUKLARINI KABUL ETMİYORLAR. MUĞLA İLE MARMARİS ARASINDA GEREK KÜLTÜR, GEREKSE ŞİVVE OLARAK BİR BENZERLİK YOK..!!!! MARMARİS SADECE MUĞLAYA İLÇE OLARAK BAĞLI GERİSİNDE Bİ BAĞLARI YOK, TAMAMEN AYRILAR. GERÇEK MARMARİSLİLER BUNU BİLİR. MARMARİS YERLEŞİM OLARAK MUĞLANIN 2 KAT BÜYÜKLÜĞÜNDE VE MUĞLADAN KAT KAT DAHA GELİŞMİŞ BÜYÜK BİR LİMAN KENTİ. İNANIYORUM Kİ İLERDE MUĞLADAN AYRILACAK VE KENDİ BAŞINA BİR AKDENİZ İLİ OLACAK. UNUTMAYALIM Kİ MARMARİS TOPRAK OLARAK EGE FAKAT DENİZ OLARAK AKDENİZ SINIRLARI İÇERİSİNDEDİR. HEM EGELİYİZ HEM DE AKDENİZLİYİZ. LÜTFEN GÜZEL ŞEHRİMİZİ BU KADAR BASİTLEŞTİRMEYELİM VE EN İYİ ŞEKİLDE TANITIMINI YAPALIM. UNUTMAYALIM Kİ 1 TANE MARMARİS VAR VE TÜRKİYEDE BU GÜZEL ŞEHİR KADAR ÇEKİCİ BAŞKA BİR YER YOK..!

SAYGILAR

CEYHUN İŞLER

gerekli bilgiyi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Marmaris adresinden alabilirsiniz.

EGE VE AKDENİZİN BULUŞMA NOKTASI MARMARİS..!
  •  08-02-2008, 12:02 4469 Cevap 4295

kawa636:

ehehe hepsi birbirinden güzel yaa. bendende bikaçtane.

zabalan galyoncuun köpene iki dene dobiliman ile bidene bulidog zaldırmış. dobilimanlar hölee.

birde sitede üye wolfprince kardeşmin lisede sölediği bi olay.

geçen yolda gidipdurum baktım araba üzerime üzerime gelipduru, ben dururmun bende yürüyüvedim arabanın üstüne. böle bişidi yanlış hatırlamıyosam.

aslında daha birçok var

gara gılıkların çıkmasın

e gidi canavar yiyesice de

belanımı demeye.. :)

abu delilige.  abuu da genelde sabittir. herşeyle kullanılabilir.  abu aşkıma benim. abu güzellige abu çikinlige v.s

EVET İŞTE BU ARKADAŞIMIN YAZDIĞI HAS MARMARİS ŞİVVESİDİR Big Smile KATILIYORUM Big Smile ABUU AŞKIMA BENİM, NERE GİDİPDURUSUN, NE YAPIPDURUSUN VS. VS. HEHE Big Smile SÜPER YHAAA Big Smile

EGE VE AKDENİZİN BULUŞMA NOKTASI MARMARİS..!
( Toplam 31 Mesaj ) 2 Sayfadan 2 -   < Onceki 1 2
RSS haberlerini XML olarak görüntüle
Marmaris Hakkimizda