Gavurun Gizi:
EVETTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!! aklıma muhtesem bır marmarısce kelımesı geldi... bızım komsunun ıneklerını severdık hep ufaklıktan berı Raz teyze HANI bızım köpege REIS dıyeN teyzem hep derdıkı '' Aylıııınnn Sarı gızııım cekıl endekıı ıneeeeen arkasından DEPCIK atar gaarı'' :D
DEPCIK : uzzattırarak söylenır vede TEPMEK anlamındadır :D
ben 19 yaşındayım 19 sendir marmariste yaşıyorum, annem babam ve onların anne ve babaları marmarisin has yerlilerinden. Gördüğüm kadarıyla marmaris şivvesini fazla abartmışsınız ve tamamen muğla şivvesine çekmişsiniz. Oysaki marmaris şivvesinin muğla ile alakası yok. gekgeliri gibi, depcik gibi şivveler marmariste kullanılmaz. Anneme bu yazıyı okuttum ve abartmışlar alaksı yok bizim şivvemizin muğla ile dedi. Marmarisin kendine has şivvesi var evet ama muğla ile benzeşmiyorki. Sizin yazdığınız o şivveler muğla,ula,gökova yörlerinde kullanılıyor. Marmarisin kendine has şivvesi daha farklı kendi içinde de değişiklik gösteriyor örneğin hisarönü veya bozburun şivvesi gibi yapıyorusun ne ediyorusun vs vs. gibi.
ARKADAŞLAR HAS MARMARİSLİLER KENDİLERİNİ MUĞLALI OLARAK GÖRMEZLER. BUNU BENİM NİNEM VE DEDEM DE SÖYLÜYOR VE MUĞLALI OLDUKLARINI KABUL ETMİYORLAR. MUĞLA İLE MARMARİS ARASINDA GEREK KÜLTÜR, GEREKSE ŞİVVE OLARAK BİR BENZERLİK YOK..!!!! MARMARİS SADECE MUĞLAYA İLÇE OLARAK BAĞLI GERİSİNDE Bİ BAĞLARI YOK, TAMAMEN AYRILAR. GERÇEK MARMARİSLİLER BUNU BİLİR. MARMARİS YERLEŞİM OLARAK MUĞLANIN 2 KAT BÜYÜKLÜĞÜNDE VE MUĞLADAN KAT KAT DAHA GELİŞMİŞ BÜYÜK BİR LİMAN KENTİ. İNANIYORUM Kİ İLERDE MUĞLADAN AYRILACAK VE KENDİ BAŞINA BİR AKDENİZ İLİ OLACAK. UNUTMAYALIM Kİ MARMARİS TOPRAK OLARAK EGE FAKAT DENİZ OLARAK AKDENİZ SINIRLARI İÇERİSİNDEDİR. HEM EGELİYİZ HEM DE AKDENİZLİYİZ. LÜTFEN GÜZEL ŞEHRİMİZİ BU KADAR BASİTLEŞTİRMEYELİM VE EN İYİ ŞEKİLDE TANITIMINI YAPALIM. UNUTMAYALIM Kİ 1 TANE MARMARİS VAR VE TÜRKİYEDE BU GÜZEL ŞEHİR KADAR ÇEKİCİ BAŞKA BİR YER YOK..!
SAYGILAR
CEYHUN İŞLER
gerekli bilgiyi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Marmaris adresinden alabilirsiniz.
EGE VE AKDENİZİN BULUŞMA NOKTASI MARMARİS..!